Όροι Ενοκίασης Aυτοκινήτου

Οδηγούμε με προσοχή

Όροι & Προϋποθέσεις Ενοικίασης Αυτοκινήτου

Ηλικία Ενοικιαστή

Ο ενοικιαστής θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 21 ετών για τις κατηγορίες EDMR, EDAR, CCMR, CCAR. Για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες ο ενοικιαστής θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 23 ετών.

Documents required

Ο ενοικιαστής θα πρέπει να φέρει μαζί του Ισχύουσα Νόμιμη Άδεια Οδήγησης Ελληνική, Ευρωπαίκη ή Διεθνή καθώς και την Ταυτότητα ή το Διαβατήριο του/της. Η Άδεια Οδήγησης θα πρέπει να είναι έκδοσης τουλάχιστον 1 ετους για τις κατηγορίες EDMR, EDAR, CCMR, CCAR. Για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες η Άδεια Οδήγησης θα πρέπει να είναι έκδοσης τουλάχιστον 3 ετών. Άδειες Οδήγησης με δυσνόητους χαρακτήρες (οχι Ελληνικούς ή Λατινικούς) θα πρέπει να συνοδεύονται από τη Διεθνή Άδεια Οδήγησης.

Επιπλέον Οδηγός

Ένας Επιπλέον Οδηγός μπορεί να προστεθεί σε κάθε μισθωτήριο με τη σχετική χρέωση. Ο Επιπλέον Οδηγός θα πρέπει επίσης να ειναι τουλαχιστον 21 ετων και να έχει Ισχύουσα Άδεια Οδήγησης για τουλαχιστον ενα ετος.

Το Μισθωτήριο Συμβόλαιο

Κατα την παραλαβή του οχήματος δίινεται στον ενοικιαστή ενα Μισθωτήριο Συμβόλαιο το οποίο θα πρέπει να υπογραψει αφου το ελέγξει. Στο Μισθωτήριο περιγράφονται όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες και ασφάλειες καθώς και ο,τι επιπλέον υπηρεσία ζητηθει απο τον ενοικιαστή με τη σχετικη της χρέωση.

Χρεώσεις & Υπηρεσίες

Όλες οι τίμες της Gorentacar είναι τελικές καθώς περιλαμβάνουν Φ.Π.Α, Δημοτικά Τέλη, Φόρους Αεροδρομίων και δεν υπάρχουν επιπλέον ή κρυφες χρεώσεις για τον ενοικιαστή. Όλα τα αυτοκίνητα παραδίδονται στους μισθωτές πεντακάθαρα, άψογα συντηρημένα, με τη στάθμη όλων των υγρών τους και την πίεση των ελαστικών σε κανονικό επίπεδο. Οι ασφαλιστικές καλυψεις και οι παρεχόμενες υπηρεσίες ειναι οι παρακατω.

 • Απερίοριστα Χιλιόμετρα
 • Ασφάλεια Εναντι Τρίτων
 • Ασφάλεια Σύγκρουσης 
 • Ασφάλεια Ολικής Καταστροφής 
 • Ασφάλεια Κλοπής 
 • Δωρεάν Ακύρωση
 • Δωρεάν Νυχτερινή Παράδοση 
 • Δωρεάν Οδικός Χάρτης 
 • Χωρίς επιπλέον χρέωση σε καθυστερήσεις πτήσεων
 • 24ωρη Οδική Βοήθεια σε ολο το νησί
 • Αντικατάσταση Αυτοκινήτου σε περίπτωση βλάβης
 • Πληρωμή με Μετρητά

Σημειώσεις:

 1. Καμία από τις παραπάνω ασφάλειες δεν καλύπτει ζημίες που προκλήθηκαν από παραβίαση του Οδικού Κώδικα της Ελλάδας, οπως επίσης ζημία σε ελαστικά, καθρέπτες, υαλοπίνακες, μέρη κάτω απο το αυτοκίνητο ή εντός της καμπίνας που προκλήθηκαν απο κακή χρήση ή αμέλεια του ενοικιαστή.
 2. Κατά το ατυχές συμβάν ενός δυστηχήματος θα πρέπει άμεσα να ενημρωθεί η Τροχαία ωστε έρθει στο χώρο, να καταγράψει το συμβάν και να συμπληρωσεί μια Δήλωση Ατυχήματος (επίσης θα πρέπει να ενημερωθεί άμεσα και η εκμισθώτρια εταιρεία). Χωρίς αυτή τη Δήλωση ο ενοικιαστής είναι υπεύθυνος για όλο το κόστος επισκευής. Εφόσον το συμβάν καταγραφεί από την Τροχαία και συμπληρωθεί η Δήλωση Ατυχήματος ο ενοικιαστής απαλλάσετε της ευθύνης.
 3. Δεν θα πρέπει να πραγματοποιούνται μη εξουσιοδοτημένες επισκευές.
 4. Για οδηγική αμέλεια, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών, οδήγηση σε Δρόμους Χωρίς Άσφαλτο ή σε απαγορευμένες περιοχές / χώρες και για προφανείς πράξεις παραβίασης του οχήματος, ο ενοικιαστής είναι υπεύθυνος για το πλήρες ποσό της επισκευής. 

Επιπλέον Υπηρεσίες 

Βρεφικά καθίσματα διαθέσιμο κατόπιν κράτησης με κόστος 3€ ανά ημέρα. 

Παιδικά καθίσματα διαθέσιμα κατόπιν κράτησης με κόστος 1€ ανά ημέρα. 

Πολιτική Καυσίμων

Η πολιτική καυσίμων της Gorentacar είναι Οπως Παραδόθηκε, το οποίο σημαίνει οτι το αυτοκίνητο θα παραδοθεί στον ενοικιαστή με μια μικρή ποσότητα καυσίμου και θα πρέπει να το επιστρέψει με την ιδια ποσότητα. Όλα τα αυτοκίνητα χρησημοποιούν Αμόλυβδη Βενζίνη. Ο ενοικιαστής πληρώνει για τα καυσιμα που θα καταναλώσει.

Πρόστιμα και Κυκλοφοριακές Παραβάσεις

Ο ενοικιαστής ευθύνεται για όλες τις κυκλοφοριακές ή αστυνομικές κυρώσεις που σημειώθηκαν από παραβίαση του Ελληνικού Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Τα κυκλοφοριακά / αστυνομικά πρόστιμα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της περιόδου ενοικίασης πρέπει να γνωστοποιούνται στην εταιρεία στο τέλος της ενοικίασης μαζί με το ποσό της ποινής. Σε περίπτωση που μια διοικητική κύρωση δεν αποκαλυφθεί στην εταιρεία στο τέλος της περιόδου ενοικίασης, η παράβαση θα χρεώνεταί στον ενοικιαστή.

Μεταφορά με Πλοίο 

Η μεταφορά του οχήματος σε άλλο νησί ή στην ηπειρωτική χώρα δεν επιτρέπεται χωρίς τη γραπτή άδεια της εταιρείας. Με τη μεταφορά του αυτοκινήτου χωρίς την ενημέρωση και την άδεια της εταιρείας, όλες οι ασφαλίσεις παύουν να υφίστανται και ο ενοικιαστής είναι υπεύθυνος για το σύνολο της εμπορικής αξίας του αυτοκινήτου σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος. Οι ασφαλίσεις και οι υπηρεσίες ισχύουν μόνο για οδήγηση στην Κρήτη

Εκτός Συνόρων

Εκτός των συνόρων ενοίκιασεις δεν επιτρέπονται σε καμία περίπτωση

Απώλεια ή ζημιά των κλειδιών

Σε περίπτωση απώλειας ή ζημιάς του κλειδιού του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της ενοικίασης, ο μισθωτής είναι υπεύθυνος για την αξία του που ξεκινά από 60 - 200 ευρώ ανάλογα με το μοντέλο του αυτοκινήτου.

Κράτηση

Συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα κράτησης μέσω του ιστότοπου και αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, ο χρήστης δίνει στην Gorentacar αυστηρή εντολή να προσφέρει υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων. Η κράτηση επιβεβαιώνεται πάντοτε στο χρήστη με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλεται από το τμήμα κρατήσεων εντός λίγων ωρών, επιβεβαιώνοντας και επαληθεύοντας τα συμπληρωμένα δεδομένα στον χρήστη. Η εντολή Κράτησης δεσμεύει τον χρήστη σε κάθε περίπτωση. Για κράτηση τελευταίας στιγμής παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Ακυρώσεις 

 • Κρατήσεις με Πληρωμή κατά την Παραλλαβή μπορούν να ακυρωθούν ανα πάσα στιγμη χωρίς Ακυρωτικά Τέλη για το χρήστη
 • Προ-πληρωμένες κρατήσεις μπορούν να ακυρωθούν και τα χρήματα να επιστραφουν στο χρήστη σε διάστημα άνω των 7 ημερών από την ημερομηνία παράδοσης. (7 ευρώ προμήθεια θα κρατηθεί απο την τράπεζα για να διεκπεραιώσει τις συναλλαγές)
 • Σε περίπτωση ακύρωσης Προ-πληρωμένης κράτησης για περιόδο μικρότερης των 7 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής, η Gorentacar έχει το δικαίωμα να χρεώσει Ακυρωτικό Tέλος που αντιστοιχεί στο 50% του συνολικού ποσού.

Πληρωμές

Ο ενοικιαστής μπορεί να πληρώσει το ποσό της μίσθωσης που συμφωνήθηκε με μία από τις ακόλουθες μεθόδους.

 • Πληρωμή κατα την Παραλλαβη με μετρητά ή πιστωτική καρτα. Η Gorentacar δεχεται όλες τις κύριες πιστωτικές κάρτες (Visa, Master, Diners, American Express) Για κρατήσεις με Μετρητά στην Παραλλαβή θα γίνεται στο τελικό ποσό μια έκπτωση εως 10%.
 • Πληρωμη κράτησης online μεσω του δικτύου ασφαλών συναλλαγών.

Σημαντική σημείωση: Πιστωτικές κάρτες τρίτων (εκτός του κύριου ή του επιπλέον οδηγού) δεν γίνονται δεκτές. Οι προαναφερθείσες τιμές συμπεριλαμβάνουν Φ.Π.Α 24%. Όλα τα πρόστιμα που προκύπτουν από παραβίαση του ελληνικού νόμου περί κυκλοφορίας είναι για λογαριασμό του ενοικιαστή. Οι Όροι και οι Πολιτικές ενδέχεται να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Τα Δικαστήρια του Ηρακλείου είναι υπεύθυνα για την επίλυση οποιωνδήποτε προβλημάτων ή αμφιβολιών που ενδέχεται να προκύψουν κατά την ενοικίαση. 

Go Rent a Car Προσφορές