Πόλη Ηρακλείου

Το πλησιέστερο μακρινό μέρος

Με περίπου 175,000 κατοίκους το Ηράκλειο είναι η μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, το οικονομικό, εμπορικό, επιστημονικό κέντρο του νησιού και πρωτεύουσα της περιφέρειας. Το Αεροδρόμιο Ηρακλείου και το Λιμάνι αποτελούν τις κύριες πύλες εισόδου επισκεπτών στο νησί και με την ενοικίαση αυτοκινήτου ο επισκέπτης μπορεί να εξερευνήσει μια πόλη με πλούσιο ιστορικό παρελθόν, βαριά πολιτισμική κληρονομιά που σφύζει από ζωή και έχει έντονη δράση.


Το φυσικό περιβάλλον, τα μνημεία, οι αρχαιολογικοί χώροι, και τα ιστορικά τοπία συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο και προσκαλούν τους χιλιάδες επισκέπτες σε ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο, και την ιστορία των πολιτισμών.

Είναι μια από τις πιο ελκυστικές πόλεις της Μεσογείου, με άριστη τουριστική δομή και υπηρεσίες για να καλύπτει και να ικανοποιεί όλα τα γούστα και τις απαιτήσεις του επισκέπτη προσφέροντας πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και ευχάριστη παραμονή.


Τα αξιοθέατα και τα μνημεία στο Ηράκλειο είναι πολλά με κυριότερο το παλάτι της Κνωσού, έδρα του αρχαιότερου και λαμπρότερου πολιτισμού της Ευρώπης, του Μινωικού.
Στο κέντρο της πόλης βρίσκονται πολλά από τα μνημεία των μεσαιωνικών χρόνων της Κρήτης. Τα κυριότερα από αυτά είναι η Λότζια, που σήμερα στεγάζει το Δημοτικό Συμβούλιο. Η βασιλική του Αγίου Μάρκου που κτίστηκε το 1239 στην κι ήταν ο καθεδρικός Ναός της Κρήτης. Το περίφημο σιντριβάνι των «Λιονταριών» με τον εξαιρετικό γλυπτό του διάκοσμό από θέματα του ζωικού βασιλείου και της θάλασσας. Ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Μηνά που είναι ο προστάτης Άγιος του Ηρακλείου


Το Ηράκλειο είναι περιτριγυρισμένο από τα πελώρια ενετικά τείχη, που προστάτευαν την πόλη από τους εχθρούς και ανάδειξαν το Ηράκλειο στην πιο καλά οχυρωμένη πολιτεία της Μεσογείου. Στο νότιο τείχος ορθώνεται ο προμαχώνας Μαρτινέγκο, όπου έχει θαφτεί ο μεγάλος Κρητικός συγγραφέας του Ζορμπά και ποιητής της Οδύσσειας Νίκος Καζαντζάκης.


Αμέτρητα εμπορικά καταστήματα κάθε είδους, ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, εκατοντάδες νυχτερινά μαγαζιά, παραδοσιακές ταβέρνες, πολυτελή εστιατόρια, παραδοσιακά καφενεία, ουζερί, καφετέριες καθώς και πλήθος τουριστικών γραφείων και ενοικίαση αυτοκινήτου συνθέτουν την τουριστική εικόνα της πόλης, διευκολύνουν και καθοδηγούν τον επισκέπτη.

Stay & Drive Ηρακλειο

Επιτρέπει στους επισκέπτες να επιλέξουν ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο στο χώρο του καταλύματος χωρίς επιπλέον κόστος τη στιγμή που το επιθυμούν. Για να επιτύχουμε την καλύτερη εξυπηρέτηση των διακεκριμένων επισκεπτών μας, είναι σημαντικό να μας δώσετε το όνομα και τη διεύθυνση του ξενοδοχείου / διαμερίσματός σας. Ένας εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας συναντήσει στο resecptio του συγκεκριμένου ξενοδοχείου ή στο διαμέρισμα για να αποδράσετε το αυτοκίνητό σας.

Πόλη Ηρακλείου Προσφορές