Συμβουλές Ενοικίασης

Επειδή μας ενδιαφέρεται!

• Τα πρατήρια καυσίμων στην Κρήτη.

Οι Κρητικοί είναι ερωτευμένοι με την οδήγηση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το νησί να έχει γεμίσει πρατήρια. Η συμβουλή μας είναι να χρησιμοποιείτε τα πρατήρια εντός πόλης. Αν και οι τιμές των καυσίμων είναι παρόμοιες σχεδόν παντού μέσα στην πόλη θα βρείτε φθηνότερα καύσιμα, η διαφορά μικρή, μόνο λίγα σεντς, αλλά σίγουρα φθηνότερα. Δεν έχει σημασία ποια εταιρεία καυσίμων θα χρησιμοποιήσετε. Στην Κρήτη θα βρείτε υψηλής ποιότητας καύσιμα τα οποία μπορείτε να αγοράσετε με μετρητά ή πιστωτική κάρτα καθώς όλα τα πρατήρια του νησιού δέχονται. Τα πρατήρια καυσίμων στην Κρήτη δεν είναι self service σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο. Απλά πείτε στον υπάλληλο πόσο καύσιμο θέλετε και αυτός θα το κάνει για εσάς. Ακόμα θα ελέγξει την πίεση αέρα στα ελαστικά σας και θα καθαρίσει το παρμπρίζ σας εφόσον το ζητήσετε, και όλα αυτά… χωρίς καν να βγείτε από το αυτοκίνητο σας.

• Παρκινγκ εντός πόλης.

Το παρκάρισμα εντός πόλης πάντα ήταν και πάντα θα είναι πρόβλημα. Τα αυτοκίνητα χιλιάδες, οι δρόμοι στενοί με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χώρος παρκινγκ. Προτιμήστε να πληρώσετε ένα μικρό αντίτιμο ώστε να βάλετε το αυτοκίνητο σας σε φυλασσόμενο παρκινγκ (το ημερήσιο κόστος στάθμευσης στην Κρήτη είναι 4€ περίπου) από μια κλίση για παράνομο παρκάρισμα αξίας 80€ ή ακόμα χειρότερα να βρείτε χτυπημένο το αυτοκίνητο σας.

• Πώς να ενεργήσετε σε περίπτωση ατυχήματος.

Σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος που εμπλέκετε άλλο όχημα το πρώτο που πρέπει να κάνετε είτε φταίτε είτε όχι είναι να καλέσετε την τροχαία. Ο τριψήφιος αριθμός κλίσης άνευ χρέωσης για την Ελλάδα είναι το 100. Η δουλειά της τροχαίας σε ένα ατύχημα που δεν υπάρχει τραυματισμός είναι να καταγράψει το συμβάν βάση της μαρτυρίας των εμπλεκομένων και όσων είδαν και όχι να προσδιορίσει ποιος φταίει. Αυτή είναι δουλειά των ασφαλιστικών εταιρειών. Μην διστάσετε λοιπόν να ειδοποιήσετε την τροχαία. Το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο σας είναι πλήρως ασφαλισμένο και εφόσον δεν έχετε παραβιάσει ερυθρό σηματοδότη ή οδηγούσατε μεθυσμένος δεν έχετε να ανησυχείτε για τίποτα.

Προειδοποίηση, σε καμία περίπτωση μη δεχτείτε να πληρώσετε για ζημιά που προξενήσατε σε περιουσία ή άλλο όχημα απευθείας στον ζημιωθέντα. Από την πείρα μας σας λέμε ότι κάτι τέτοιο συνήθως δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει.

Go Rent a Car Προσφορές