Αρχαιότητες

Εκατοντάδες αρχαιολογικοί χώροι

Αρχαιότητες

Η Κρήτη απομονωμένη στο νότιο άκρο του ελληνισμού, στο σταυροδρόμι των τριών ηπείρων, δημιούργησε και διατήρησε μεγάλη τοπική πολιτιστική παράδοση, ενώ συγχρόνως δέχτηκε και αφομοίωσε ποικίλες επιδράσεις από Ανατολή και Δύση.
Ξεκινώντας από τη Νεολιθική Εποχή, η ιστορία της Κρήτης εξακολουθεί και σήμερα να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της σε όποιο μέρος κι αν βρεθεί κανείς.
Η αρχαία Κρήτη των 100 πόλεων και των εκατοντάδων αρχαιολογικών χώρων εξακολουθεί να εμπνέει τον σύγχρονο επισκέπτη, μέσα από τη λάμψη των μουσειακών αριστουργημάτων και των πνευματικών μνημείων. Το παρελθόν της Κρήτης αντανακλάται παντού και παραμένει ανθηρό, κυρίως μέσω της παράδοσης, των εθίμων, της μουσική και της ποίησης.
60 μουσεία και εκατοντάδες αρχαιολογικοί χώροι συνθέτουν ένα ιστορικό και αρχαιολογικό παράδεισο με το Μινωικό πολιτισμό να δεσπόζει στο κέντρο και τα ευρήματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου να μαρτυρούν την πλούσια πολιτιστική της κληρονομία. Ανακαλύψτε την Κρήτη των αρχαίων πολιτισμων με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα Ηράκλειο

Go Rent a Car Προσφορές