Το φαράγγι της Σαμαρίας

Εμπειρία ζωής

Το φαράγγι της Σαμαρίας

Το φαράγγι της Σαμαριάς είναι μια διαδρομή 16χιλ στη Νοτιοδυτική Κρήτη στο νομό Χανιών. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη με σπάνια χλωρίδα και πανίδα.

Η διαδρομή ξεκινά από την Ξυλόσκαλα, μετά το οροπέδιο του Ομαλού σε υψόμετρο 1250μ στα Λεύκα Όρη. Το φαράγγι είναι προσβάσιμο από 1 Μάιου έως 31 Οκτωβρίου οπού και κλείνει για τη χειμερινή περίοδο.


Παπούτσια με σκληρή σολά που να στηρίζουν τον αστράγαλο είναι απαραίτητα σε αυτή την 6ωρη διαδρομή στο σκληρό πετρώδες έδαφος. Συνίσταται ακόμα και μια μικρή ποσότητα νερού που μπορεί κανείς να γεμίσει σε μια από τις πολλές πηγές που συναντά στη διαδρομή.
Η διαδρομή τελειώνει στο Λιβυκό Πέλαγος στην Αγία Ρούμελη. Από εκεί και αφού κάνετε το μπάνιο σας στα κρυστάλλινα νερά της Αγίας Ρούμελης παίρνεται το καραβάκι για τη Χώρα Σφακιών, οπού θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε παραδοσιακές σπεσιαλιτέ στα μικρά γραφικά ταβερνεία πριν επιβιβαστείτε στο λεωφορείο που θα σας μεταφέρει πίσω στα Χανιά.


Η συμβουλή μας στους επισκέπτες με Ενοικιαζόμενα Αυτοκίνητα Κρήτη είναι να αφήσουν το αυτοκίνητο στον σταθμό λεωφορείων στα Χανιά και να μετακινηθούν με το υπεραστικό από Χανιά – Ομαλό και Σφακιά – Σταθμός Λεωφορείων . Θα είναι μια ατέλειωτη, εξαντλητική μέρα άλλα πιστέψτε με αξίζει τον κόπο.

Go Rent a Car Προσφορές