Μάταλα

Today is life! Tommorow never comes!

Μάταλα

Τα Μάταλα είναι ένα μικρό ψαροχώρι στην Κρήτη και βρίσκεται 70 χλμ Νότια της πρωτέυουσας Ηράκλειο. Είναι πολυ διμοφιλή σε τουρίστες και ντόπιους λόφω της διάσημης αμμώδης παραλίας τους.

Τα Μάταλα έγιναν διάσημα τις δεκαετίες του '60 και του '70, όταν οι Χίπις κατέλαβαν τα τεχνητά νεολιθικά σπήλαια που βρίσκονται στα βράχια γύρω από την παραλία.

Από το 2011 στα τέλη Ιουνίου διοργανώνεται το περίφημο Matala Beach Festival, όπου καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο μαζί με τις χιλιάδες επισκέπτες που συγκεντρώνονται στην περιοχή γιορτάζουν την «ειρήνη» και την «αγάπη» σε ένα σαββατοκύριακο γεμάτο μουσική. Ξεκινώντας την Παρασκευή το απόγευμα και τελειώνοντας την Κυριακή το βράδυ με τη "Μεγάλη Συναλία" το Matala Beach Festival έγινε τόσο δημοφιλές που περισσότεροι από 80.000 φίλοι της μουσικής επισκέπτονται την περιοχή κατά τη διάρκεια αυτού του Σαββατοκύριακου.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ σχεδόν όλα τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα Ηράκλειο, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάθε είδους κατάλυμα στα Μάταλα και τη γύρω περιοχή εξαντλούνται λόγω του μεγάλου αριθμού επισκεπτών.

Go Rent a Car Προσφορές