Οροπέδιο Λασιθίου & Δικταίο Άντρο

Tο υψηλότερο κατοικημένο οροπέδιο στην Ελλάδα

Οροπέδιο Λασιθίου & Δικταίο Άντρο

Ενοικίαση Αυτοκινήτου Λιμάνι Ηρακλείου Και περάστε μια μέρα στο Οροπέδιο Λασιθίου. Το Οροπέδιο Λασιθίου είναι η μεγαλύτερη πεδιάδα στην Κρήτη, έκτασης 25.000 τετραγωνικών χιλιόμετρων περιτριγυρισμένη από τα Λασιθιώτικα Όρη. Εκατοντάδες λευκοί ανεμόμυλοι που χρησιμοποιούνταν για άρδευση κείτονται ως λείψανα του παρελθόντος τους και συνθέτουν το τοπίο στο εύφορο οροπέδιο.

Το Οροπέδιο Λασιθίου είναι το υψηλότερο κατοικημένο οροπέδιο στην Ελλάδα. Μια επίσκεψη σε αυτή την όμορφη ορεινή περιοχή θα πρέπει να περιλαμβάνει στάσεις στα γραφικά χωριά Κράσι, με το γιγαντιαίο πλάτανο στην πλατεία που θεωρείτε ότι είναι το παλαιότερο δέντρο της Κρήτης με ηλικία 2400 έτη, και στο Μοχό, όπου η εκκλησία της Παναγίας έχει βυζαντινές εικόνες και τοιχογραφίες.


Το εντυπωσιακό σπήλαιο Δικταίο Άντρο (σπήλαιο Ψυχρού), η μυθική γενέτειρα του Δία, βρίσκεται σε υψόμετρο 1025m, δυτικά από το χωριό Ψυχρό. Το σπήλαιο έχει πρόσβαση από μια στενή είσοδο έπειτα από μια 20λεπτη ανάβαση σε ένα απότομο μονοπάτι, Μπαίνοντας στο εσωτερικό του σπηλαίου ακολουθεί μια απότομη κάθοδος των 60 μέτρων που καταλήγει σε υπόγεια πισίνα και διάφορες αίθουσες με πανέμορφους σταλακτίτες και σταλαγμίτες

Go Rent a Car Προσφορές