Γραμβούσα

Δεσπόζει στη δυτική Κρήτη

Γραμβούσα

Η Γραμβούσα δεσπόζει στο δυτικό τμήμα της Κρήτης και συγκεκριμένα στον Κόλπο Κισσάμου στα Χανιά. Αν και με την Ενοικιάση Αυτοκινήτου Κρήτη θα χρειαστείτε μια ολόκληρη μέρα, αξίζει τον κόπο. Η Γραμβούσα είναι μια πρωτόγονη ακατοίκητη περιοχή με φανταστική θέα, μέρη για επίσκεψη και απίστευτες παραλίες για κολύμπι.

Το τοπίο είναι μοναδικό. Η πρόσβαση δεν είναι πολύ εύκολη αλλά σίγουρα αξίζει να επισκεφθεί κανείς γιατί είναι ένας παρθένος τόπος που διέφυγε από τις τουριστικές επιρροές. Τα δύο νησάκια που είναι ορατά στη μέση του Κρητικού Πελάγους βάζουν στο τοπίο την τελευταία πινελιά.

Αυτά τα μικρά νησιά διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της επανάστασης κατά της οθωμανικής κυριαρχίας. Συγκεκριμένα, το ένα από τα νησιά γνωστό ως Ημερή Γραμβούσα ή Άγιος Νικόλαος χρησιμοποιήθηκε από τους Βενετούς για να προστατευθούν από τον εχθρό. Εκει εχτίσαν και ένα φρούριο από το οποίο παρατηρούσαν την περιοχή.

Το άλλο νησάκι, η Αγριά Γραμβούσα είναι λιγο πιο βόρεια. Το όνομά του οφείλεται σε συνδυασμό πολύ ισχυρών ανέμων και απότομων βράχων. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, αυτό το νησί ανήκει στον Αιόλο (ο θεός των ανέμων) και ο Όμηρος το περιγράφει στην Οδύσσεια ως το νησί που «περιβάλλεται από ένα αδιαπέραστο χάλκινο τοίχο».

Go Rent a Car Προσφορές