Ελούντα & Σπιναλόγκα

H κοσμοπολίτικη Κρήτη

Ελούντα & Σπιναλόγκα

10 μόλις χιλ από τον Άγιο Νικόλαο βρίσκεται ο κόλπος της Ελούντας. Γνωστός για τα πολυτελή ξενοδοχεία είναι το μέρος που περνούν τις διακοπές τους πλούσιοι επισκέπτες, γαλαζοαίματοι, και διασημότητες. Το γραφικό λιμανάκι της Ελούντας διατηρεί ακόμα την παραδοσιακή γοητεία του με καφετέριες και ταβέρνες να συμπληρώνουν το σκηνικό.

Η Σπιναλόγκα (γνωστή επίσης και ως Καλυδών) είναι ένα μικρό νησί που βρίσκεται ακριβώς έξω από την ακτή της Ελούντας και της Πλάκας στον κόλπο του Μιραμπέλλου. Κατά τη διάρκεια του 1200 μ.Χ. οι Βενετοί έχτισαν τεράστια οχυρωματικά έργα σε αυτό για να φρουρούν την είσοδο κόλπου και οι οχυρώσεις εξακολουθούν να κυριαρχούν στην βόρεια πλευρά του νησιού.
Από το 1903 μέχρι πρόσφατα, το 1957, το νησί της Σπιναλόγκας, ήταν αποικία λεπρών και λεπροί από όλη την Ελλάδα απεστάλησαν σε αυτό. Τα βάσανα των λεπρών που κατοικούσαν Σπιναλόγκα απαθανάτισε στο βιβλίο της η Victoria Hislop «Το νησί» και γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία.


Σήμερα η Σπιναλόγκα είναι ακατοίκητη, αλλά μπορεί να την επισκεφθεί κάποιος έπειτα από ένα σύντομο ταξίδι με πλοίο από την Ελούντα (30 λεπτά), την Πλάκα (15 λεπτά) ή τον Άγιο Νικόλαο (1 ώρα). Ακολουθώντας το μονοπάτι γύρω από το νησί θα περάσετε μέσα από τους μικρούς έρημους δρόμους των ερειπίων της Σπιναλόγκας με τις παλιές πέτρινες κατοικίες, τις οχυρώσεις στις επάλξεις και το νεκροταφείο. Περιπλανηθείτε στην κοσμοπολίτικη Ελούντα και την ιστορική Σπιναλόγκα με Ενοικίαση Αυτοκινήτου Κρήτη.

Go Rent a Car Προσφορές