Αναζήτηση Αυτοκινήτων

:
:

Ελούντα

elounda-by-nightH Ελούντα είναι ένα μικρό ψαροχώρι που τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει γίνει το πιο κοσμοπολίτικο μέρος την Κρήτη. Πολυτελή ξενοδοχεία και θέρετρα, μικρές ψαροταβέρνες και εστιατόρια, παραδοσιακά καφενεία είναι κάποια από τα κύρια χαρακτηριστικά της Ελούντα.


Με τη γεωγραφική της θέση να είναι Βορειοανατολικά του νησιού, αυτό που έχει να προσφέρει στους επισκέπτες είναι ήσυχες ξεκούραστες διακοπές. Το κύριο αξιοθέατο στην Ελούντα και πιο συγκεκριμένα στην Πλάκα είναι το νησάκι της Σπιναλόγκα ( Καλυδών) οπού στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν σαν αποικία για τους λεπρούς. Έχουν γραφτεί πολλά βιβλία για τη Σπιναλόγκα με δημοφιλέστερο όλων τη νουβέλα της Victoria Hislop το {ΝΗΣΙ}.


Περπατώντας κατά μήκος της παραλίας θα δείτε ερείπια μέσα στη θάλασσα. Είναι η βυθισμένη πόλη της Ολούς, οπού κατά πολλούς θεωρείτε ότι απέμεινε από τη μυθική Ατλαντίδα, και τα ερείπια από τα τείχη της αρχαίας πόλης να φαίνονται μέσα στο νερό.


Πολλοί που επισκέφτηκαν την Ελούντα στο πέρασμα των χρόνων αγάπησαν τόσο πολύ το μέρος που αγόρασαν δικές τους περιουσίες και έφτιαξαν το καλοκαιρινό τους θέρετρο, άλλοι αποφάσισαν να εγκατασταθούν μόνιμα.


Δεν έχει σημασία που μένετε, κάντε μια ενοικίαση αυτοκινήτου και επισκεφτείτε την Ελούντα. Το υπέροχο τοπίο, οι πανέμορφες απάνεμες παραλίες, οι εκπληκτικές τουριστικές υπηρεσίες και η φιλοξενία των κατοίκων σίγουρα θα σας ανταμείψουν!